Att tänka på inför en arbetsintervju

Det är mycket som bedöms och avgörs på en arbetsintervju. För det är under intervjuerna som man har chansen att visa upp varför just en själv är den rätta för jobbet. Även om man har alla sina papper med sig kommer mycket att bedömas efter det som syns och märks under ens första möte, alltså det första intrycket. Ett djupare avtryck än så kommer man nämligen inte hinna att ge under det korta mötet, så det gäller att man tänker på vilka intryck man ger.

Klä dig efter företaget

Kläderna är viktiga, och något som helt klart kommer att vara en del av det intryck man ger. Det mest grundläggande är att man ska komma till intervjun hel och ren. På vissa arbetsplatser är dock klädkoderna viktigare än vad det är på vissa andra. Vet man att alla i branschen dit man ska, har på sig kostym under arbetsdagarna, så bör man själv komma i kostym inför mötet. Är klädkoden mindre betydelsefull kan man komma i de kläder som man själv känner sig bekväm i. Gillar man de kläder som märket Dagmar har bör man också gå på intervju i kläderna, så länge man är fräsch och ren.

Var i tid

Att vara på tid i god plats inför intervjun är viktigt och visar på hur mycket ansvar man kommer att ta i framtiden på sin eventuella arbetsplats.  Att man kommer i tid är det viktigaste men för ens egen del kan det vara skönt att vara tio till fem minuter tidig för att dels hinna varva ner något när man antagligen känner sig lite nervös, men dels även för att hinna känna av hur arbetsplatsen är.

Positiv attityd hjälper

Vilken attityd man visar upp under intervjun kommer också att vara viktig och kan i vissa fall vara bli lika avgörande som ens kompetens och tidigare erfarenheter. Arbetsgivaren och den personen som utför intervjun vill helt enkelt se om man kommer att passa in på företaget vilket även gäller de sociala bitarna.