Bästa sättet att få jobbet

Ett råd för alla Sveriges arbetslösa är absolut ingen lätt sak och det är definitivt helt beroende på arbetet och arbetsplatsen om man kan tillämpa ett visst tips där. Men om vi utgår från att arbetsplatsen söker någon med ett bra CV så är vi åtminstone i närheten av att lösa en fråga. Kravet på CV:ets utseende är olika beroende på yrket och är det en arbetsplats som ska tillsätta någon med kunskaper i Indesign så är det såklart viktigt att visa dessa kunskaper redan i ansökan man skickar in.

en affärskvinna

Ett snyggt CV för att landa det där jobbet är helt klart ett av de allra bästa sätten för att få komma in på arbetsplatsen. Att just ett CV är otroligt viktigt har de flesta konstaterat och i hd går det nu att läsa om hur du fixar sommarjobbet med hjälp av ett grymt CV. Det handlar såklart om att presentera sig som en kvalificerad person för jobbet och i vissa yrken är det hög konkurrens och ditt CV kan avgöra om du får komma in alls. Som svetsare kan det såklart vara av lika betydande roll att få komma in, men väl inne måste de flesta avlägga ett svetsprov, något som direkt visar på er kompetens. Arbetsprov är överlag inget ovanligt och det är viktigt att få till det oavsett vad det gäller. Men åter till CV:et, det finns några handfasta tips för hur du bäst lägger upp det.

Bästa tänket kring CV:et

  • Ha en bra struktur på ditt CV, det är viktigt att du siktar in dig direkt på erfarenhet och utbildning, de allra flesta med hög utbildning brukar lyfta fram det första medan andra väljer att fokusera på alla de jobb som de haft. Vilken ordning som passar dig är helt beroende på utbildningsnivå och det som väger tyngst för yrket.
  • Ta ett snyggt företagsfoto som fokuserar på din professionalitet. Det är ofta viktigt för arbetsgivare att få en bild av vem du är och det kan ett professionellt foto få dig att framhäva. Tänk på att om du inte har ett foto så kan arbetsgivaren söka upp dig på sociala medier och där är inte fotot alltid professionellt.
  • Se till att du har uppdaterat dina sociala medier och liknande, LinkedIn är ett otroligt bra verktyg för den som är ute efter att synas på webben. Det är alltid en god idé att finnas på nätet och för den som inte gör det så är det en klar nackdel.