Från uppsagd till nytt jobb

När det jobb du haft i flera år, kanske nästan hela ditt vuxna liv? inte längre är ditt. Vad gör du då? Att bli uppsagd är aldrig enkelt, oavsett anledning.

När man blir uppsagd är det lätt att världen stannar till och man inte längre vet vad man ska ta sig till. Men det går att överleva, det går tll och med att få det bätte än det var innan. Det är faktiskt inte helt ovanligt att den som blir av med sitt jobb, snart hittar ett bättre som hen trivs mer på. Men oavsett vilket, är det tufft att bli uppsagd.  Men försök att inte få panik. Det är klart att tankarna virvlar i huudet men genom att andas och fokusera kan du ta dig genom det. Det är även bra om du lämnar ett gott intryck när du går från arbetsplatsen, världen är liten och det finns en god chans att du återigen blir kollega. Fler bra tips om hur du hanterar en uppsägning här.

Att söka nytt jobb

När du väl har lugnat dig efter din uppsägning är det dags att se sig om efter ett nytt jobb. Det kan vara 495679-cv-for-application-jobsvårt att söka nytt jobb, speciellt om man jobbat på samma länge och aldrig behövt skriva CV eller personligt brev. Börja med att se över vad du vill jobba med. Är det samma bransch som innan? Då har du säkert koll på olika bolag som kan vara intressanta. Numera är det inte heller så vanligt att man söker jobb via Arbetsförmedlingen, utan istället finns det rekryteringskonsulter/byråer som man vänder sig till. Exempelvis om du har en HR eller chefsposition du vill söka kan du vända dig till http://www.nyposition.se.

När du väl hittat ett jobb att söka gäller det att granska sig själv. Var ärlig! Vad är dina bästa egenskaper och vad är dina sämsta? Strukturera upp dig som person, gör en mindmap över dig själv. När du väl har gjort det kommer det att bli lättare att se vad du ska skriva. Försök att hålla ditt CV ganska kort, där ska det egentligen endast vara dina studie- och jobberfarenheter. I ditt personliga brev kan du vara mer personlig och skriva mer fritt, men kom även ihåg att du inte är så intressant som du tror. Personen i fråga kommer att vilja veta varför hen ska anställa dig, inte vad du tycker om att göra på fritiden. Metro bjuder på fler tips här.