Komigång med jobbsöket

Att vara nyexaminerad och arbetslös är det många som är och det kan vara svårt att komma igång med jobbsökandet – men det finns en hel del smarta knep som gör jobbsöket garanterat mycket lättare.

kontor jobb kvinna blindDet finns en hel del olika teorier om vilka knep som är de bästa att använda sig av när man söker efter ett nytt jobb, och vilka som är det bästa är helt och hållet upp till en själv att fastslå. Dock finns självklart en hel del generella beprövade knep som passar alla oavsett ålder, utbildningsnivå eller yrkesgrupp. Till exempel tipsar tidningen Allas om hur man bör börja med att sätta upp rutiner för sig själv inför själva jobbsöket och faktiskt kliva ur morgonrocken på dagarna och istället ta på sig riktiga ”arbetskläder”. Likaså tipsar man om att även sätta upp som en liten kontorsyta hemma dit man går för att söka sina jobb via nätet varje dag för att på så vis också ”gå till jobbet” varje dag även när man inte har ett jobb. Hur man inreder denna arbetsplats finns tips på hos bland annat Elle Decorations. Något som kan vara bra att ha här är sina referenspapper, sitt CV och sina olika personliga brev både på datorn och utskrivna ifall datorn skulle krascha. Ett tips är till exempel att investera i ett säkerhetsskåp från Hareco där man kan ha alla sina viktiga papper sparade, det finns till exempel skåp som både är inbrotts- och brandsäkra.

Vart ska man söka efter sitt jobb?

I djungeln av rekryteringssajter och företag som finns online kan det vara svårt att veta vart någonstans man ska börja leta efter sitt drömjobb. Men turligt nog har Dagens Nyheter sammanställt en lista att gå efter för att hitta till rätt plats för sitt jobbsök. Vad man bland annat tipsar om är att skaffa sig en inloggning hos den jobbsajt som man valt passar en själv, skapa en utförlig profil och sedan hålla sig uppdaterad med vilka jobb som dyker upp. Ett annat tips är att se videon nedan där man listat hela tio olika sätt att hitta drömjobbet: