Öka dina chanser till jobb

5345437-businesswoman-interviewing-male-candidate-for-jobIbland händer det som inte får hända, att man får sparken och då gäller det att veta hur man på bästa sätt ökar sina chanser till att få ett nytt jobb – vi tipsar!

Tidigare har vi tagit upp hur man söker jobb på korrekt vis, vilket du kan läsa mer om här, men du måste även tänka på vilka ord du använder dig av i din ansökan. Det har nämligen visat sig att vissa beskrivande ord ger sämre chans att företaget anställer den sökande. Exempelvis skulle man för något år sedan beskriva sig själv som både pestigelös och säljinriktad om man vill knipa tjänsten, men idag väljs man bort. Nu vill nämligen rekryterarna hellre se personer som är utåtriktade, sociala och positiva framför de som beskriver sig vara resultatinriktade och disciplinerade. Så här säger en marknadschef hos en rekryteringsbyrå till SvD:

”Som konjunkturen ser ut i dag är det lätt att tro att arbetsgivare letar efter självgående, drivna och lösningsorienterade personer. Men du ska alltså snarare trycka på dina mjuka värden om du vill nå fram; som en positiv attityd eller förmåga att jobba i grupp” läs hela artikeln genom att klicka här.

Vårt råd

Se dig själv utifrån hur andra ser dig och beskriv dina ambitioner och egenskaper i en positiv ton. Kanske har du nära till skratt? Lätt att umgås med och gillar att arbeta i team och vill visa vad du går för? Det finns mängder av olika sätt att beskriva sig själv på utan att låta som en stel robot, det handlar bara om att våga tro på sig själv. Till exempel är det många idag som kanske inte har rätt kvalifikationer för sin tjänst men som i sitt brev och under intervjuerna har visat sig vara en passande person att släppa in i teamet – och tro det eller ej, men då anställer företagen hellre den personen än personen med 100 procent rätt erfarenhet. Så var positiv och våga tro på dig själv, så har du ett jobb inom kort!