Schibsted kan köpa Zmarta

Att läsa om stora företag som köper upp företag som det går bra för är alltid intressant. Senast ut går nu rykten om att stora Schibsted pekas ut som en möjlig köpare för företaget Zmarta som är ett lånföretag det går otroligt bra för.

3562693-social-network-and-human-figuresLänge leve konsumtion och låt oss höja glasen för att människan alltid ska göra sitt bästa för att leva så bra som möjligt. Detta gäller även företag, och stora företag som det går bra för ser många möjligheter till att köpa upp mindre företag och expandera ytterligare. I en artikel från svd.se går det att läsa att det nu spekuleras i att Schibsted känner lust i att handla upp låneförmedlaren Zmarta. Dock är detta något som Zmarta inte vill ge några kommentarer till. Zmarta som i ett pressmeddelande ingår i Zmarta Group med Freedom Finance.

Ökade omsättningen starkt

Ser bara ed senaste tre kvartalen har Zmarta gjort en ökad omsättning med 30 %. Något som företaget omsatte hela förra året. Detta tyder på att det blir ett allt mer stabilt företag med fler kunder som väljer deras tjänster. HIG Capital har nu börjat nosa efter potentiella köpare och det verkar finnas fler potentiella riskföretag som är nyfikna och Schibsted flaggar redan för att de kommer komma fler förvärv inom den digitala sektorn.

Det går bra nu

Vad man kan konstatera är att för denna typ av mer nischade företag inom lån så går det otroligt bra. Kanske för att de har erbjudanden som passar och att de även lånar ut om man har en betalningsanmärkning – vilken lugnar många på freedomfinance.se/privatlan/betalningsanmarkning kan man läsa mer om just betalningsanmärkningar.

Då människor alltid kommer behöva låna pengar ses dessa företag som en trygghet, bara man alltid tänker på att det är ett lån och att man måste ha en avbetalningsplan.