Trenden med digitala visitkort

Det är viktigt att synas i dagens samhälle och att ha ett visitkort är för de flesta en ren självklarhet. Nu har man även börjat bunkra upp med digitala visitkort för att lämna det bästa tänkbara intrycket man kan lämna. 

4118478-future-technology-touch-button-inerfaceNär det kommer till visitkort finns det en uppsjö av olika papperstyper, former och tryck som man kan använda sig av för att försöka förmedla den rätta känslan. På johnlook går det att designa det själv och få tips och inspiration, något som blir allt mer vanligt. En annan grej som mer och mer växer fram är att det nu inte räcker med att bara ha ett fysiskt visitkort utan nu strävar man efter att lämna ett så bra digitalt uttryck som möjligt.

Det digitala avtrycket

Designtidningen Cap & Design har en artikel om trenden med det digitala visitkortet. Det är perfekt då man alltid har det med sig och en annan fördel är att man kan uppdatera det med den senaste informationen istället för att trycka nya. Och, tröttnar man på designen är det enkelt att göra ett nytt. Men att helt lämna de mer traditionella korten är en dödsfälla som vi inte bör gå in i utan det digitala bör mer ses som ett komplement. Enligt Mynewsdesk utvärderar många bolag denna trend och då den fortfarande är i sin linda är det många som tänker på utvecklingen. Men då vi rör oss mer och mer till det digitala blir det en självklarhet med att ha ett visitkort digitalt, frågan är bara om det kommer finnas bättre tjänster senare och att man ska hålla i sitt tryckta kort ett bra tag till. Känner man att man vill vara i framkant är det senaste inte digitala visitkort när det kommer till det digitala och den tekniska utvecklingen. Nu är det trendigt att operera in ett chip där man har sina pinkoder och sin hemnyckel. Större säkerhet. Lite smärta.