Vårda dina kundrelationer!

När man driver ett företag lär man sig snart vikten av effektiv reklam och marknadsföring. Det kan ske på flera olika sätt, och är ett viktigt led i att skaffa nya kunder, samt behålla gamla. De vanligaste och mest kända formerna av reklam är väl TV-reklam, radioreklam, annonser i tidningar och på internet. På senare tid har även sociala medier som Facebook, twitter och bloggar blivit vanliga marknadsföringskanaler.

Något annat som är smart är att för sina långvariga, trogna kunder ordna olika events där man delar ut goodiebags och liknande, allt för att vårda sina kundrelationer och bygga för vidare förtroende och samarbete. Företaget www.axonprofil.se erbjuder mängder av olika profilprodukter man kan skaffa med sitt företags logga på, att ge bort till kunder och samarbetspartners. Exempel på produkter man kan skaffa därifrån är…

•    Golfbollar. Smart om man exempelvis arbetar inom sport- och fritidsbranschen.
•    Stegräknare. I vårt hälsomedvetna samhälle är detta en utmärkt produkt att ge bort. Det antyder att ens företag är friskt, fräscht och medvetet!
•    Pennor. En klassiker när det kommer till företagsgåvor, pennor behövs alltid! Dessutom försvinner pennor lätt – vilket är bra i detta sammanhang, då fler människor (de som hittar pennan) får se och höra talas om företaget på pennan!
•    USB-minnen. En annan smart pryl de flesta har nytta av. En fördel är om kunden tar med USB-minnet när denne ska på möten hos andra företag – dessa kanske då får upp ögonen för företaget på USB-minnet, det vill säga ditt företag!